tulossa
12.-13.6.2018 Seinäjoelle

Food Business Summit 2017 - teemoina ruokakokemus, alustatalous, uudistuva ruokabusiness ja vienti

 

Koko ruokaketju saman pöydän ääressä

 

 

FOOD BUSINESS SUMMIT SEINÄJOKI ON

Yritysten, tutkijoiden ja kehittäjien bisnesorientoitunut ruokatuotannon, -teollisuuden ja teknologioiden tapahtuma Seinäjoella.

Ammattilaisten kohtaamispaikka, innovatiivisten yritysten bisnesareena, uusien ilmiöiden foorumi.

 

Vuoden 2017 teemoina ovat: ruokakokemus, alustatalous, uudistuva ruokabisnes ja vienti.

 

 

Haluamme tarjota

 osallistujille syötteitä liiketoiminnan tehostamiseen, herätteitä uusiin bisnesmahdollisuuksiin sekä verkostoja agrobiotalouden muihin yrityksiin ja kehittäjiin.


 

food business summit 2017 on

Tapahtuma on kolmipäiväinen kokonaisuus. Uutuutena ohjelmassa ovat varsinaista seminaaria edeltävät innovaatiokierrokset, joilla piipahdetaan eri teemoissa eri puolilla Etelä-Pohjanmaata. Kierroksilla saa pikakatsauksen esimerkiksi lihavuus laskuun -työhön Seinäjoella, maidon matkaan tilalta kuluttajalle, viinavalmistaja Altiaan ja ohranviljelyn historiaan sekä agroteknologiayrityksiin alueella. Varsinaisen summitin teemoja ovat ruokakokemus, alustatalous, uudistuva ruokabusiness ja vienti. Viime vuoden tapaan summitissa on lavalla nelisenkymmentä yritystä esittelemässä uusinta uutta ja keskustelemassa ajankohtaisista teemoista. Tänä vuonna osallistujat voivat hakea uusia kumppaneita myös matchmaking -treffien avulla. 

 

 

Sähköinen rekisteröinti on päättynyt.

Voit kuitenkin ilmoittautua vielä mukaan soittamalla numeroon: 0400206597  tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: foodsummit@intoseinajoki.fi

 

 

 

 




ohjelma

Summitin ohjelma käynnistyy keskiviikkona 7.6.2017 klo 9.00 kokouksilla ja ruokakokemus teeman ensimmäisellä osalla. Varsinainen Summitin avajaissessio alkaa klo 11:45.
Avausession jälkeen ohjelma jakaantuu teemoittaisiin rinnakkaisohjelmiin. Englanninkielellä kirjoitetut ohjelmanumerot järjestetään englanniksi ja suomenkieliset suomeksi. 


keskiviikko 7.6.2017

 


9:00: Rekisteröinti aukeaa

 

9:30 Theme 2: Valuable Food Experience: - Technology  

From field to the fork - The value chain of foodstuff is a long one and cost-efficiency is expected in each stage of the chain.  The session also discusses utilising the process modelling to the parametrical or structural optimization of the food value chain and presents the opportunities the reforming of the food service industry with the help of production technology.

 

Keynote: Robert Brooks, Omron Europe (via  Adobe Connect)

 

D.Sc. (Tech) Pasi Junell and M.Sc. Jarmo Alarinta, Seinäjoki University of Applied Sciences

 

 

10:30-11:45 Lounas 

 

 

11:45 Avaussanat/ Opening words
Päätoimittaja Jouni Kemppainen, Maaseudun Tulevaisuus
 

 

11: 55 Keynote: Disrupting industries through openness and innovation 

Henrietta Kekäläinen, Co-Founder & CEO, Carbo Culture



13:00  Consumer trend: A shift from meat lovers to veggie enthusiasts?

Emmi Penttilä, Foodwest

 

 

12:00-17:00 Innovation tour on Agrobioeconomy: Process Technology  

Ennakkoon ilmoittautuneille. Kierros lähtee tapahtuma-aulan infopisteen luota. 


 

13:30 Rinnakkaisteema 1: Uudistuva Ruokabusiness  

Asiakas on väärässä: Yhtäältä ilmoitetaan haluttavan puhdasta ja turvallista lähiruokaa, toisaalta samaan aikaan äänestetään lompakolla halvan ruoan puolesta alkuperästä riippumatta. Onko kallis aina automaattisesti parempaa tai voiko halpakin olla arvostettua? Miksi julkisen sektorin maksuttomien palveluiden pitäisi tarjota kallista ruokaa, jos kuluttaja ei siitä itsekään ole valmis maksamaan? Onko asiakas aina oikeassa? Ja miten vastataan asiakkaiden tarpeisiin, vaikka he olisivatkin väärässä? 

 

Alustus:  Järki ja tunteet - mikä painaa kuluttajan vaakakupissa? 

Tommi Kumpulainen, tutkija, Turun Yliopisto


Paneelikeskustelu
 

 

Kirsi  Viljanen Maa- ja metsätalousministeriö, Petteri Sandelin Loukon tila, Mikko Tanhuamäki Seinäjoen kaupunki ja kirjailija Seppo Konttinen.
Moderaattorina toimii tutkimuspäällikkö Jari Kolehmainen Tampereen yliopisto/ Johtamiskorkeakoulu SENTE.

 

 

13:30 Rinnakkaisteema 2: Valuable Food Experience  

Food is valuable in many ways. In this session, value has multiple meanings. First, food involves economic value for both the producer and the consumer. Second, life guiding values and ethical views are attached to food. Finally, the experiences in terms of food or produced by it have value to the consumer. 

 

Keynote: Valuable food experience in a restaurant 

PhD Ute Walter, Umeå University, School of Restaurant and Culinary Arts.

 

The origin of food as a consumer value 

M.Sc Tommi Kumpulainen, University of Turku

 

 

14:30 Kahvit: Havanna Postre’s jälkiruokaelämys 

Kokkituvan Havanna Postre’s -jälkiruokanautinto koostuu kakusta ja kahvista, joiden makumaailma on suklainen ja romminen sekä muusikko Sami Silénin säveltämästä musiikista, joka vie nautiskelijan Lappajärven rannoilta Kuuban rytmeihin.

 

 

15:00 Rinnakkaisteema 2: Valuable Food Experience  

 

Keynote: Matching music and taste 

Sound Innovator Per Samuelsson,  Taste of Sound AB 

 

Local and global meanings of food experience 

S.Sc.D Inari Aaltojärvi, Tampere University of Technology

 

 

15:15 Rinnakkaisteema 1: HotSpots - Uudistuva Ruokabusiness!

Kuumat soppakattilat kiehuvat tapahtuman molempina päivinä. Keitinliemeksi on haettu puheenaiheita, voittajia ja uutuutta. Höysteeksi teknologiaa, innovaatioita sekä markkinapotentiaalia. Kuumat sopat tarjoillaan suoraan kokkien kertomana, Bon Appetit!

 

Moderaattorina Jenni Koski, asiantuntija, Into Seinäjoki Oy

 

Hyönteisiä keittiössäsi, Ötökkäpurkki on täällä!
Perttu Karjalainen, toimitusjohtaja, EntoCube

 

Yrtit ja salaatit pöytääsi kerrosviljelyn hightech -kasvihuoneista 

Robert Jordas, toimitusjohtaja, Robbes Lilla Trädgård


Komeropussi paketoi gourmet -ruoan valmistettavaksi sinulle
Pekka Nuutinen, toimitusjohtaja, KomeroFood


Kasviperäisten raaka-aineiden kysyntä ja tarjonta kohtaavat näin! 

Jari Valli, Co-founder ja VP, Solutions, Futuriot

 

 

16:45 Cocktail hour 

 


17:00 Lanseeraus: Fatman Oy
Fatman Oy yhdistää 25 vuoden kokemuksen omaisuuserien arvon säilyttämisen ja tuoton optimoinnin tarpeisiin tehdyistä ohjelmistoista laajaan kokemukseen teollisuusautomaatiosta tuoden markkinoille tiettävästi Suomen ensimmäisen automaatiolaitteiden sisältämän tiedon hyödyntämiseen perustuvan IoT-ratkaisun. Hyödynnä automaation tarjoama tieto ja optimoi prosessi ruuan tuotannosta annosteluun, pakkaamiseen ja logistiikkaan – vähennä odottamattomia tuotantokatkoja, nopeuta huoltoseisokkejasi ja varmista, että työturvallisuus on vaaditulla tasolla. 

  

 

18:30 Elämyksellinen illallinen Rytmikorjaamolla 

Illallisen toteutuksessa on tarjolla juurevaa paikallisuutta ja kesäillan tunnelmaa järven rannalla. Neljän ruokalajin illallinen tarjoillaan social foodina.
Kuule, koe, nauti! Menu: Kauden vihreää: Salaattia,koivua, ja kukkaa. I Päivän kalasaalis: Ahventa, Haukea ja mätiä. I Ruiskarpalomysliä ja mahlaa. I Maastanostetut punajuuret: paahdetut punajuuret, nokkospiimää ja vuohenricottaa. I Rosvopaisti: lampaanviulua, persilja-ruohosipulientä ja porkkanohraa. I Mesiangervokakkua, voikukkahilloa ja raparperijäätelöä. Illallista toteuttamassa: Ravintola Juurella ja Sound Aces Studio & Design. Illalliselle myydään erillinen illalliskortti.

 

Lataa keskiviikon ohjelma tästä!



TORSTAI 8.6.2017

 

 

 8:00: Rekisteröinti aukeaa

 

9:00 Agrobiotaloushaasteen finaalikolmikko esittäytyy

 

9:00-16:00: Food Business Summit Matchmaking / Enterprise Europe Network 

 

 

9:30 Rinnakkaisteema 3: Branding for Export Growth 

Recent news has highlighted that several Finnish companies have made their first agreements to supply products to export markets. This session will share exmaples of Finnish companies using brand design to grow their export sales followed by  short presentations and a panel discussion  about developing export business and the role of branding in this process. 

 

Introduction: Tobias Dahlberg, Wonder Inc.


Panelists: Kristiina Kiviharju (Valio), Ida Salo (I'm Blue), Tuomas Kujala (Atria) and Kimmo Wihinen (Valtra). Moderator: Mark Wiltshear (Xport).

 

 

9:30 Rinnakkaisteema 4: HotSpots -Digi! 

Kuumat soppakattilat kiehuvat tapahtuman molempina päivinä. Keitinliemeksi on haettu puheenaiheita, voittajia ja uutuutta. Höysteeksi teknologiaa, innovaatioita sekä markkinapotentiaalia. Kuumat sopat tarjoillaan suoraan kokkien kertomana, Bon Appetit! 

 

Moderaattorina Jenni Koski, Into Seinäjoki Oy

 

Lähitunnistusteknologia hyötykäyttöön maatilan työnseurannassa 

Kimmo Siukola, asiantuntija, Wellworks

Käytännön IoT -ratkaisuja agrotoimialalle
Jyrki Hyyrönmäki, development Manager, Cinia Group

Kokemuksia Seinäjoen kaupungin logistiikkahankkeesta
Tero Mattila, liiketoimintapäällikkö, Veine

Kepistä porkkana - viljelytieto tuottamaan rahaa tilalle
Harri Juntunen, founder,  “Adapt”


11:00 Lounas 

 

 

12:00 Keynote: Creating digital service experience for the consumers in the food business 

Juhani Mykkänen, Wolt

 

12:45 Keynote: Improving agricultural ecosystems with new types of technology partnerships 

Patrick Halford, IBM Nordic

 


13:40  AB Challenge kilpailun voittajan julkistaminen



13:45 Iltapäiväkahvit 

 

 

14:30 Rinnakkaisteema 5: Alustatalous 

Digitaaliset alustat mahdollistavat lisätienestejä niin yksityishenkilöille kuin yrityksille. Alustojen kautta voidaan myydä ja toimittaa pienellä laskutuksella palveluja, jotka ennen vaativat suuria investointeja. Alustatalous antaa suuret mahdollisuudet pienellekin yritykselle. Mitä meillä ja maailmalla on jo tehty? Mitä mahdollisuuksia on vielä hyödyntämättä? Osallistujille esitellään toteutettuja alustoja ruokajärjestelmän lisäksi muiltakin toimialoilta. 

 

Moderaattorina Juha Kurkela, Into Seinäjoki Oy

 

Panelistit: Eveliina Suutari (ResQ Club), Jarl Matti Anttila (Jakamo), Jaakko Koskenkorva (11latoa), Ville Meskus (Veeva Systems). 

 

Esitykset ja paneelikeskustelu.
 

 

14:30 Rinnakkaissessio 6:  Hotspots -Kierrossa lantaa ja kaljaa!

Kuumat soppakattilat kiehuvat tapahtuman molempina päivinä. Keitinliemeksi on haettu puheenaiheita, voittajia ja uutuutta. Höysteeksi teknologiaa, innovaatioita sekä markkinapotentiaalia.
Kuumat sopat tarjoillaan suoraan kokkien kertomana, Bon Appetit!

 

Moderaattorina Jenni Koski, asiantuntija, Into Seinäjoki Oy


Lannastako luksustuote?
 

Maarit Hellstedt, tutkija, Luke

 

Teknologia alkutuotannon tukena – lietelannan käsittelyn pilotointi 

Valio Oyj, teknologiapäällikkö, Antti Heino

 

Ravinteiden kierron mahdollisuudet viljelijälle – optimointipalvelun hyödyntäminen 

ProAgria Keskusten Liitto, johtava asiantuntija, Sari Peltonen

 

Innovaatiot ja tiede takaavat laatuolutta Torniosta. 

Sangen Oy, Co-founder ja hallituksen puheenjohtaja, Mikko Ahokas

 

 

14:00-17:00 Food Bait workshop: case Kyrö Distillery Company 

Using theoretical tools within concept and context development, the participants will identify the key components of the brand concept and the meal context, and translate those components into flavors. The workshop will result in prototype beverages to be served with dinners at the distillery in Isokyrö. Expertise in brand strategy and gastronomy will provide the tools needed to solve the analytical task and inspiring process leaders will work with the teams to stimulate creativity and uninhibited idea generation.  Food Bait project: Umeå University, Turku University and Seinäjoki University of Applied Sciences in cooperation with Kyrö Distillery 

 

Concept Development – how to be relevant in the expectation economy
Ingrid Widing, Senior Strategist at Humbly Communication, Umeå.
Ingrid is presenting brand concept development theory and is contributing with substantial experience of brand strategy development in the process of analysis. 

 

Context Development – the meal in context 

Ute Walter, PhD and Head of Umeå University School of Restaurant and Culinary Arts.

Ute brings the expertise in context development, presenting the Five Aspect Meal Model, the tool for context analysis in meal situations. 


The brand Kyrö Distillery Company
Co-Founder, Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company

The first hour of the workshop is open for everyone. The Workshop, prototyping sesssion: Pre-registration for the workhop is required due to limited capacity: foodsummit@intoseinajoki.fi

 

 

klo 16:00-19:30  Työpaja: Kannattavuutta ja kilpailukykyä maatiloille


Maatilojen kannattavuus ja kilpailukyky tulevaisuudessa 

Asiantuntija, Merja Rehn, Kiertotalouden kuluttajalähtöiset liiketoimintamallit, Sitra

Kestävän ruokajärjestelmän mahdollisuudet 

Asiantuntija Hanna Mattila, Kiertotalous, Sitra


Yritysesittelyitä ja kahvipöytäkeskustelua. Tilaisuus on avoin ja suunnattu erityisesti alkutuottajille. Tilaisuuden järjestävät Agrifood – ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille –hanke, Sitra ja AB Seinäjoki.




 

Lataa torstain ohjelma tästä!

 

 

 

 

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin. Ohjelmaa päivitetään tälle sivustolle. 

  

 

 

 



Matchmaking

 

You can meet your potential business and technology partners face-to-face at FBS matchmaking event. Take part in pre-scheduled 25 minute meetings - high speed meetings are perfect for first impressions and new contacts! The organizers will take care of the scheduling of your matchmaking appointments,  you just need to inform us about the participants and organizations that you wish to meet.  

 

How does the matchmaking work in practice?  Register to the matchmaking event by May 22nd and fill up the information about your organization and what kind of cooperation are you looking for.

The organizers will contact you about further information. You will receive your personal meeting schedule by email on June 6-7th. The meetings will take place at Seinäjoki on June 8th.

 

Why participate? The organizers offer you support before, during and after the event. Participation at the matchmaking event is free of charge.  FBS Match is organized by Enterprise Europe Network, the largest business support organization in Europe, in cooperation with Food Business Summit organizers and Kasvuskanneri -project.

 

For more information, contact Satu Alapiha (Enterprise Europe Network) +358 50 3830355,  or Pauliina Hautamäki (Into Seinäjoki Oy)  +358 400 754 878

 

 

 

 

 

 


iNNOVAATIOKIERROS AGROBIOTALOUTEEN 6 -7.6.2017 

Vietä iltapäivä tutustuen agrobiotalouteen Seinäjoen seudulla.  Kierros on erinomainen aloitus Food Business Summitille. Kierroksilla tarjotaan kahvitus sekä pieni välipala. Kierrokset lähtevät klo 12:00 - 13:00 Framin B- rakennuksen aulasta ja palaavat samaan paikkaan viimeistään klo 17.  Ilmoittaudu innovaatiokierrokselle  Food Business Summitin rekisteröitymisjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen innovaatiokierroksille päättyy 31.5.2017.

 

 

1. The fit Children of Seinäjoki: Integrating Health in all policies, June 6th (Held in English)

The obesity of children is a serious health problem today's world. Attempts to fight this trend have mostly failed. Seinäjoki, however, makes an exception. Between the years 2009-2015, children obesity was halved in the city, a fact proven by the World Health Organization (WHO). The success in Seinäjoki is explained by the “Health in all policies approach”, in which municipal health department does close co-operation with the education, childcare, nutrition, recreation and urban planning to guarantee that schools and day care centres combine their forces in curbing obesity by providing high quality services. In this Innovation Tour, you will meet Seinäjoki city officials, researchers and third sector actors and learn from them how to bring health in all policies.


2. Ruokaketjulla : Maidon matkassa,  6.6.

Rypsiporsas, jyväbroileri... Tässä tulee Vapaan Lehmän Maito! Halusimme tai emme, elämme brändien ohjaamassa maailmassa ja kulutuksemme ohjautuu näiden kautta arvostamillemme asioille. Millaisista tekijöistä muotoutuu perinteisen maitomarkkinan haastaja, Vapaa lehmä? Hyppää mukaan kiertueelle, jossa seuraamme maidon matkaa koko ruokaketjun läpi. Pellolla tuotettavasta rehusta lehmän kautta meijeriin ja kaupanhyllylle asti. Ruokaketjulla tourilla kierretään maidon matkassa alkaen Finnmilkiltä, jatkaen Juustoportille. Tourilla kuullaan myös logistiikan toimijan Tuoretien puheenvuoro ja luonnollisesti päädytään kaupan hyllylle.

 

3. RuokaProvinssi: Suuntana Koskenkorva 6.6

Virallisen Suomi 100 -tunnuksen omaavan tuotteen takana on aina tarina sekä yrityksen yhteiskunnallinen teko, joka vie Suomea eteenpäin. Altia antaa tukea taiteelle, maataloudelle ja metsälle. 

Suomi 100, tarinat ja elämyksellisyys ovat vahvasti läsnä tällä kierroksella. Miten laajat ohravainiot ovat syntyneet? Koskenkorvan viinan tarinaa. Koskenkorvan tehtaan toimintaa.

 

4. Process technology: Meet Lumikko, JPT- Industria and Kometos,  June 7th  (Held in English)

Kometos offers the possibility to visit their factory and see in our test premises a compact line for dosing of solid and liquid food components for catering and ready meal industry (Finntray). In addition, you'll see our modular food factory concept (Finmodules) as well as de-frosting rooms for thawing meat, fish, vegetables and berries (Finncold). JPT-Industria Oy offers the possibility to visit the factory and FaMix - modular feed mill with 5 tons hourly capacity. Visitors will get an insight of the modular building concept. Lumikko Technologies Oy offers the possibility to visit the assembly factory and see full range of engine driven temperature control units. The most interesting solutions are based on the BITZER hybrid compressor range that is able to use with three different refrigerants R404A, R452A and R449A. 

 


Please notice that the process technology tour is available to you only if you've purchased the Food Business Summit .
 

 

Tutustu innovaatiokierroksiin tarkemmin täältä 

 

 

 

 

 

 

 

 


REKISTERÖINTI


 

Hinnat ja paketit (alv. 0%)

SUMMIT -paketti 2 päivää + Illallinen 255€  
Paketti sisältää Summitin päiväohjelman 7-8.6.2017 lisäksi lounaan sekä kahvituksen molempina tapahtumapäivinä, ja illallisen keskiviikkona 7.6.2017. 

SUMMIT -paketti 2 päivää 160€ / 80€

Kahden päivän Summit -paketin hinta on yrityksille ja organisaatioille 160€, opiskelijoille ja kumppaneille 80 €.

 Paketti sisältää Summitin päiväohjelman 7-8.6.2017 lisäksi lounaan sekä kahvituksen molempina tapahtumapäivinä.

 

SUMMIT- paketti 1 päivä 110€ / 65€

Yhden päivän Summit paketin hinta on yrityksille ja organisaatioille 110€, opiskelijoile ja kumppaneille 65€.

Paketti sisältää Summitin päiväohjelman 6-8.6.2017 lisäksi lounaan sekä kahvituksen valittuna tapahtumapäivinä.

 

Elämyksellinen  illallinen Rytmikorjaamolla 7.6.2017 113€ 

Illallisen toteutuksessa on tarjolla juurevaa paikallisuutta ja kesäillan tunnelmaa järven rannalla. Neljän ruokalajin illallinen tarjoillaan social foodina.
Illalliselle on vielä muutama paikka vapaana, voit tiedustella asiasta henna.merilainen@intoseinajoki.fi 


Agrobiotalouden innovaatiokierros 33€ 

1. The fit Children of Seinäjoki: Integrating Health in all policies, June 6th 
2. Ruokaketjulla : Maidon matkassa,  6.6.
3. RuokaProvinssi: Suuntana Koskenkorva 6.6

4. Process Technology 7.6

 

HUOMAATTEHAN että prosessiteknologian innovaatiokierros 7.6. on tarjolla vain Food Business Summitin lipun ostaneille. Kierros täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki kierrokset sisältävät ohjelman sekä kahvituksen matkan varrella. 

 

 

SÄHKÖINEN REKISTERÖINTI ON päättynyt.

Voit kuitenkin ilmoittautua vielä mukaan soittamalla numeroon: 0400 206597 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: foodsummit@intoseinajoki.fi

 

 


Info

 


MAJOITUS
 

Food Business Summitin vieraille on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Lakeuteen sekä  Original Sokos Hotel Vaakunaan ajalle 5.-8.6.2016.


Hinnat Sokos Hotellit: 

- yhden hengen huone 113 € / huone / vrk

- kahden hengen huone 128 € / huone / vrk


Osa huoneista on korkeamman majoitusluokkaan kuuluvia Superior-huoneita, joilloin lisähinta on +17€/huone. Kiintiö on voimassa 29.5.2017 saakka. Hintoihin sisältyy S-Card palveluedut. Jokainen majoittuja varaa ja maksaa itse huoneensa "Food Summit"- kiintiöstä.

 

Hotellin yhteystiedot: 

Original Sokos Hotel Lakeus
Torikatu 2
60100 Seinäjoki
lakeus.seinajoki@sokoshotels.fi
+358 10 764 8000


Hotellin yhteystiedot:
Original Sokos Hotel Vaakuna
Kauppatori 3

60100 Seinäjoki
vaakuna.seinajoki@sok.fi
+358 10 764 7000

 

TAPAHTUMAPAIKKA 

Food Business Summit järjestetään Frami B- rakennuksessa, joka sijaitsee osoitteessa Kampusranta 9, 60320 Seinäjoki.

 

 

LISÄTIETOJA TAPAHTUMASTA 

Päivi Alaniska puh. 040 505 3284, paivi.alaniska(at)intoseinajoki.fi

 

Food Business Summit järjestettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 2016.  

Tästä pääset katsomaan, millaista ohjelmaa ja asiantuntijuutta tarjosimme 150 osallistujallemme. 


puhujat keskiviikko 7.6.2017
 

henrietta kEkäläinen

Co-Founder & CEO, Carbo Culture


Pia Henrietta Kekäläinen on Carbo Culture Oy:n toimitusjohtaja ja kanssaperustaja. CC tekee biohiiltä ja korkealaatuisia hiilituotteita jätebiomassasta.

Henrietta istuu Carbo Culturen ja Mehackitin lisäksi Pörssiyhtiö Yleiselektroniikan (YLEPS) hallituksessa. Henrietta on Singularity University:n lippulaivaohjelman Global Solutions Programin 2013 alumna. Ohjelma toteutetaan vuosittain NASA Ames Research Parkissa Kaliforniassa. Hän perusti Mehackit Oy- yhteiskunnallisen yrityksen v 2014, joka nyt tuo nuorille mahdollisuuden tutustua luovaan teknologiaan koodaamisen avulla kouluissa jo yli 50 kaupungissa ja kunnassa Pohjoismaissa.



 

EMMI PENTTILÄ

Markkinatutkija, Foodwest
 

Emmi toimii Foodwestillä markkinatutkijana ja hänellä on useiden vuosien kokemus kuluttajatutkimusten parissa. Emmi haluaa ymmärtää kuluttamisen sekä kuluttajakäyttäytymisen muuttuvaa arkea ja juhlaa niin, että se parhaiten tukee elintarvikealan toimijoiden liiketoiminnan haasteita. Vahvalla menetelmäosaamisella Emmi pystyy sukeltamaan kuluttajien koteihin ja löytämään päätöksenteon monisäikeisestä verkosta kaikkein polttavimmat teemat. Foodwest on elintarvikelähtöiseen liiketoimintaan keskittynyt asiantuntijayritys.

  



UTE WALTER 

Johtaja ja luennoitsija, Uumajan Yliopisto

 

Ute Walter on suorittanut tohtorintutkinnon Örebron yliopistossa (PhD in Culinary Arts and Meal Science) ja kauppatieteiden maisterin tutkinnon Tukholman yliopistossa. Opinnoissaan hän on yhdistellyt palvelujohtamista, turismia ja koulutusta. Hänelle on myös laaja käytännön kokemus keittiömestarin työstä, jota hän on harjoittanut useissa tasokkaissa ravintoloissa. Tutkimuksessaan hän on keskittynyt asiakaspalvelukokemukseen erityisenä kiinnostuksen kohteenaan ravintolapalveluiden dynaamiset vuorovaikutukset. Vuodesta 2012 alkaen hän on toiminut vanhempana yliopistolehtorina ja koulun johtajana Uumajan yliopiston ravintolakorkeakoulussa (School of Restaurant and Culinary Arts).


PER SAMUELSSON

Säveltäjä ja äänitaiteilija, Taste of Sound AB  

 

Per Samuelsson on ruotsalainen säveltäjä ja äänitaiteilija, joka kiertää ympäri maailmaa esiintyen festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa. Hän luennoi ruoan ja musiikin yhdistämisellä hyödyntäen aiheesta tehtyä tieteellistä tutkimusta. Hän laatii esityksensä kohdeyleisön perusteella ja ne voivat vaihdella suuren yleisön tutustuttamisesta aiheeseen aina ruoka-alan ammattilaisille suunnattuihin perusteellisiin analyyseihin. Hänen uusi kirjansa Krydda med music (’Maustaminen musiikin avulla’) voitti hiljattain parhaan innovatiivisen keittokirjan palkinnon Ruotsissa.



 

pekka nuutinen

Toimitusjohtaja, KomeroFood

 

Pekka Nuutinen perusti ystävien kanssa KomeroFoodin, koska kaupassa käynti vei turhaan aikaa ja toi ylimääräistä säätämistä arkeen. Henri Alén pyydettiin mukaan hänen huippuosaamisen ja arvomaailmansa johdosta. Kahden vuoden ajan KomeroFood on helpottanut jo tuhansien ihmisten arkea. KomeroFoodin missio on nopeuttaa ja helpottaa siirtymistä täysin kestävään ruoan tuotantoon ja kuluttamiseen. Komero-pussin avulla saat helposti käyttöön pientuottajien raaka-aineet. Komeron avulla lapsikin osaa tehdä niistä herkullisen aterian koko perheelle.  Tarjoamme onnistumisen elämyksiä pikkukokeille ja vähän vanhemmillekin.

 

robert jordas

Toimitusjohtaja, Robbes Lilla Trädgård

 

Robert on salaatteja ja yrttejä viljelevän Robben Pikku Puutarhan perustaja ja omistaja. Näyttelijä - Puutarhuri Robert "Robbe" Jordas on innovoinut uuden kasvatusjärjestelmän, missä kasvatetaan yrttejä ja salaatteja täysin suljetussa vertikaaliviljelmässä. Partneroitumalla ja tekemällä yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa voidaan saavuttaa uusia ulottuvuuksia vihannestuotannossa. Robbella on kova halu nähdä maailmassa monta pikku puutarhaa jossa kasvatetaan paikallisia vihanneksia suomalaisen huippuosaamisen voimin. Tämä työ on jo pitkällä ja ensimmäiset yhteisyritykset ovat jo päässeet kasvun alkuun.

 

 

 

pErttu karjalainen

Toimitusjohtaja ja Co-founder, EntoCube

Perttu Karjalainen on Aalto-yliopiston 26-vuotias opiskelija, unelmoija ja maailman parantaja.  Hän on myös EntoCuben toimitusjohtaja ja perustajajäsen. EntoCube on espoolainen start-up -yritys, joka tuottaa kontteihin rakennettuja heinäsirkkojen kasvatusjärjestelmiä ja valmistaa hyönteistuotteita. Hyönteiselintarvikkeet tekevät tuloaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ja hyönteisproteiinin uskotaan olevan tulevaisuudessa soijapavun veroinen proteiininlähde sekä merkittävä kaupallinen mahdollisuus. Syyttä eivät siis sijoittajatkaan ympäri maailmaa seuraa alan teknologin kehittymistä.


 

JAri valli

Co-founder ja VP, Solutions, Futuriot Oy

Jari Valli on johtanut useita liiketalouden muutoshakkeita yli 20 vuoden aikana liittyen dataan ja analytiikkaan. Viimeisimpänä johtanut kaikkien Microsoftin tuotteiden datan analysointia. Intohimona arvon tuottaminen & datatieteestä puhuminen. Maailmanluokan pilvipalveluosaaja joka osaa muuttaa digitalisaation käytännön hyödyksi.




 

JENNI KOSKI

Asiantuntija, maaseutupalvelut, Into Seinäjoki Oy

Jenni on asialleen omistautunut ”maaseutuinsinööri”. Hän on teknisen koulutuksen saanut, teolliset kannukset ansainnut kehittäjä, jolla on kokemusta ja näkemystä erilaisista organisaatioista, prosesseista ja kehittämistyyleistä. Maaseutu ja maatalous on Jennille työ, koti ja harrastus sekä jatkuvan mielenkiinnon ja uusien inspiraatioiden lähde. Kyseenalaistavana persoonana hän tykkää etsiä uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia maaseudun ja maatilojen tulevaisuudessa. Työssään Jenni kehittää, opastaa, penkoo ja tekee yhdessä viljelijöiden kanssa, täydellä sydämellä.

 

 

KIRSI VILJANEN

Erityisasiantuntija,  Maa- ja metsätalousministeriö


Kirsi Viljanen on toiminut pitkään maa- ja metsätalousministeriössä alkuun maaseudun kehittämistyössä, ja viime vuodet lähiruokasektorin kehittämisen parissa. Hallituksen lähiruokaohjelmaa vuodesta 2012 vetänyt Kirsi on työssään nähnyt lähiruokasektorin todellisen vahvistumisen, mutta myös haasteet mm. logistiikassa ja aidon yhteistyön syntymisessä eri toimijoiden välillä. Kirsi haluaa nähdä lähiruoan myös osana laadukasta matkailua ja hyvinvointipalveluja. 

 

 



 

PEtter sandelin 

Maatalousyrittäjä, Loukon tila


Petter on seinäjokelaisen perhetilan isäntä. Nykyisin vanhalla sukutilalla kasvatetaan broileremoja ja tuotetaan viljaa, härkäpapua sekä öljykasveja. Toiminnan kehittämisen kulmakivenä on verkostoituminen eri toimijoiden kanssa. Tilojen välinen yhteistyö esimerkiksi peltojen viljelyssä ja koneiden käytössä tuo kustannussäästöjä ja tehokkuutta toimintaan sekä parantaa työn mielekkyyttä. 

 


 

 

MIKKO TANHUAMÄKI

Hankintajohtaja, Seinäjoen kaupunki

 

Mikko Tanhuamäki on vastannut yli viiden vuoden ajan Seinäjoen alueella elintarvikehankintojen ohella myös muista julkisista materiaali- ja palveluhankinnoista sekä varastotoiminnoista. Julkiset elintarvikehankinnat ovat Etelä-Pohjanmaalla aihe, johon suhtaudutaan intohimolla. Kaikkien julkisissa keittiöissä käytettävien elintarvikkeiden tulee olla paitsi ravitsemuksellisesti, myös eettisesti ja sosiaalisesti kestävästi hankittuja, taloudellisuutta unohtamatta. Työ elintarvikehankintojen parissa on antanut Mikolle mahdollisuuden olla mukana maailman parhaimpiin kuuluvan elintarvikemaakunnan ruokaketjun yhtenä linkkinä mahtavalla näköalapaikalla. 

 

 

 

jAri kolehmainen

Tutkimuspäällikkö, Tampereen yliopisto

Jari on aluetieteilijä ja osaamisperustaisen aluekehittämisen ammattilainen. Hänellä on yli 15 vuoden monipuolinen kokemus erilaisista alueelliseen innovaatiotoimintaan, elinkeino- ja innovaatiopolitiikkaan sekä alueiden strategiseen kehittämiseen liittyvistä hankkeista. Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun lisäksi Jari on työskennellyt mm. projektipäällikkönä Laurea-ammattikorkeakoulussa sekä vierailevana tutkijana Newcastlen yliopistossa (UK). Aluetieteilijät ovat erikoistuneita generalisteja – eikä Jari tee tässä poikkeusta!


 

pAsi junell

Yliopettaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Pasi Junell toimii opettajana ja tutkijana Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Käynnissä olevan tutkimuksen kohteena on ruoan paikallinen hankintaketju. Tutkimuksessa tarkastellaan arvopohjaisuuden liittämistä osaksi tuotantotaloudellisesti optimoituja ruokatuotannon ketjuja ja palveluita. Muut tutkimukselliset kiinnostuksen kohteet sisältävät elintarviketalouteen liittyviä aiheita laajalla perspektiivillä. Opetuksessaan Pasi pääasiassa keskittyy yleisesti fysiikan ja fysikaalisen kemian opetukseen insinööriopiskelijoille. Opetukseen sisältyy myös mallinnusta ja simulointia. Pasi on väitellyt tekniikan tohtoriksi pintatieteen alalta Tampereen Teknillisestä Yliopistosta.

 


ANU HOPIA

Professori, Turun Yliopisto


Anu Hopia toimii Turun yliopiston elintarvikekehityksen professorina ja tutkimusjohtajana asemapaikkanaan Seinäjoki. Hopia on kiinnostunut mm. ruuan moniaistisuudesta ja on vahvasti mukana elämyksellisten ruokakokemusten suunnittelussa ja tutkimuksessa. Anu tunnetaan myös molekyyligastronomia -blogistaan. Tutustu blogiin täältä.

 

 

INARI AALTOJÄRI 

YTT, tutkijatohtori, Tampereen teknillinen yliopisto


Inari Aaltojärvi on Tampereen yliopistossa tohtorintutkinnon suorittanut sosiologi, joka tutkii ruokaan ja  syömiseen liittyvää kulttuurista merkityksenantoa ja niiden yhteyttä rakennettuun ympäristöön. Hän työskentelee Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitoksella ja tekee tutkimusta monitieteisessä, Tekesin rahoittamassa tutkimusprojektissa Terveyttä edistävä moniaistinen ruokaympäristö (VÄRINÄ). Aaltojärvi toimii parhaiten monitieteisessä tutkimusympäristössä, joka haastaa jokaisen laajentamaan ja perustelemaan omia näkökulmiaan ja metodeitaan. Myös syöminen ja ruoka ovat aiheita, jotka avautuvat parhaiten erilaisia tutkimusmetodeja ja tieteenaloja yhdistelemällä.

 

 

 

TOMMI KUMPULAINEN

Tutkija, Turun yliopisto

Tommi Kumpulainen työskentelee tutkijana Turun yliopiston Funktionaalisten Elintarvikkeiden Kehittämiskeskuksessa ja valmistelee samalla väitöskirjaa aiheesta tuoreuden ja paikallisuuden merkityksestä elintarviketuotannossa. Tämänhetkinen projekti keskittyy lähiruoan hankintaketjun toimintaan ateriatuotannon sekä mahdolliseen arvonlisäykseen kuluttajan näkökulmasta (Elintarviketalouden uudet prosessit, Tekes/EAKR).

 

 

 

jArmo alarinta

Yliopettaja, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu


Jarmo Alarinta työskentelee opettajana ja tutkijana Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruokayksikössä. Jarmo on toiminut ruokaketjun kehittäjänä Seinäjoen alueella eri organisaatioissa yli 20 vuoden ajan. Kiinnostusalueena on ruokaprosessien rakentaminen ja ruonvalmistusmenetelmien kehittäminen ajatuksella – tartutaan rohkeasti ja luottavaisesti uuteen ideaan.

puhujat torstai 8.6.2017

JUHANI MYKKÄNEN

Kehitysjohtaja ja Co-founder, Wolt

Juhani Mykkänen on yksi Woltin perustajista ja yrityksen kehitysjohtaja. Kotimainen ruoan tilaus- ja toimituspalvelu Wolt on kasvanut vain kahdessa vuodessa yritykseksi, jonka mobiilisovelluksella on yli neljännesmiljoona rekisteröitynyttä käyttäjää.  Taustaltaan Mykkänen on Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri, joka luki pääaineenaan it-liiketoimintaa ja teki lopputyönsä tablettilehtien käytettävyydestä. Mykkänen on toiminut myös Nyt-liitteen internetin ja uuden tekniikan kolumnistina sekä kirjoittanut urallaan Hesarin lähes jokaiselle osastolle taloudesta politiikkaan ja kulttuurista kotimaalle. 


 

PATRICK HALFORD

Nordic Ecosystem Development Leader, IBM Nordic 

Having worked at IBM for over 15 years, Patrick Halford is a frequent speaker widely experienced in the ecosystems approach of disruptive technologies and in the business applications of these technologies. With a special focus on robotics, drone technology and healthcare ecosystem advancements, Patrick is a true tech advocate, helping the world solve complex challenges across industries. His main focus areas are for example  agriculture, construction and transport. 

 

 

 

VILLE MESKUS

DI, Tuotepäällikkö, Veeva Systems 

 

Ville Meskus on toiminut tiedon hallitsemisen parissa koko työuransa. Hän on toiminut Suomessa datakonsulttina eri sektoreilla, ennen siirtymistään yhdysvaltalaisen Veeva Systemsin riveihin luomaan uuden sukupolven pilviratkaisuja datan ympärille. “Globaalissa maailmassa datankin täytyy globalisoitua - myös Suomessa olisi mahdollista luoda merkittävää kilpailuetua paremmalla tiedonhallinnalla, ihan alasta riippumatta”, hän kannustaa. Meskus toimii Saksasta käsin Euroopan tuotepäällikkönä Veeva Systemsillä, joka on maailman johtavia lääketeollisuudelle liiketoimintaratkaisuja tarjoavia yhtiöitä. Veevan kaikki tuotteet perustuvat pilviteknologiaan, ja se on yksi maailman nopeimmin kasvavia pörssinoteerattuja ohjelmistoyhtiöitä.

 

eveliina suutari

Aluepäällikkö, ResQ Club

 

Eveliina toimii aluejohtajana ravintoloiden ruokahävikkiä vähentävässä ResQ Clubissa. ResQ Clubissa pystyt pelastamaan ravintoloiden toiminnasta ylitse jääneitä annoksia. Palvelu auttaa ravintoloita toimimaan ekologisemmin ja vähentämään ruokahävikkiä. Eniten annoksia jää mm. buffet ravintoloista.

ResQ Club toimii kännykässä appinä, sekä nettisivuilta löytyvästä tietokone -versiossa. Helsingissä 2016 perustettu Start up toimii jo 15 paikkakunnalla Suomessa, sekä ulkomailla Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Hollannissa, sekä Maleysiassa.

 

 

 

Jaakko Koskenkorva

Appsien Kehittäjä, 11latoa


Jaakko on monissa liemissä keitetty freelancer -softamaakari, joka kehittää sovelluksia startuppien, teollisuusyritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Maailmassa, jossa käytetään runsaasti aikaa kuvanjakopalvelujen ja selfieappsien kehittämiseen, tarjoaa ruoantuotanto ja maatalous paitsi kiperiä haasteita, myös äärimmäisen motivoivaa tekemistä softankehittäjille. Jaakon tavoitteena onkin ymmärtää alan tarpeita ja miettiä, miten modernit teknologiat ja palvelut tässä voisivat olla avuksi.

 

 

 

 

JARL MATTI ANTTILA

CMO ja Co-founder, Jakamo

 

Jarl Matti on liiketoimintasuhteiden asiantuntija. Hän on analysoinut ja kehittänyt satoja valmistavan teollisuuden liiketoimintasuhteita ja -verkostoja. Jakamon markkinointijohtajana ja perustajana Anttila auttaa teollisuusyrityksiä muuttumaan digitaalisiksi. Jarl Matti on intohimoinen esittävän taiteen - teatterin, elävän musiikin ja jalkapallon - kuluttaja.



 

 


JUHA KURKELA

Asiantuntija, digitaaliset ratkaisut, Into Seinäjoki Oy 


Yritysmaailman sakeissa liemissä marinoitu Into Seinäjoki Oy:n Juha Kurkela on ehtinyt olla muun muassa duunari, yrittäjä, työtön ja asiantuntijaorganisaation esimies. Nykyisessä pestissään digitaalisten ratkaisujen asiantuntijana hän yrittää parhaan kykynsä mukaan tuoda digitalisaation käytännön hyötyjä yritysten tietoon ja käyttöön. Juha on mies, joka rakastaa järjestystä, mutta samaan aikaan arvostaa luovaa hulluutta liiketoiminnassa.



 

 

 

KRISTIINA KIVIHARJU

SVP Product Development, Valio Ltd 

Kristiina is a biotechnology professional working at the largest dairy company in Finland. After a career at Helsinki University of Technology including teaching and research, her strong basis in both biotechnology and business brought her to work in the dairy industry. Working with starter cultures led to cheese product development, and cultivating expertise in the consumer goods business combined with a strong technological background landed her a 3-year position in the US subsidiary of Valio as the first Director of Product Development. Coming back to Valio Finland in 2016 as Senior Vice President R&D was backed by the international experiences in dairy trade and a track record of change management. Currently she is responsible for product development and innovations in the cheeses, fats, powders and baby foods for Valio globally.

 

 

 

Ida salo

Co-founder ja CEO, I'm Blue

Ida Salo on yksi I'm Blue Oyn perustajista, yrityksen toimitusjohtaja ja opiskelija. I'm Blue tuottaa suomalaisista mustikoista mustikkalimua, joka luotiin terveystrendin ympärille heijastamaan suomalaista luontoa ja suomalaista identiteettiä. Vaikka I'm Blue onkin alkanut neljän nuoren toimesta Etelä-Tapiolan lukiossa Nuori Yrittäjyys- kurssin puitteissa, on katse aina ollut kohti kansainvälisiä markkinoita. Kansainvälisyys alkaakin nyt vuonna 2017 Kazakhstanin Maailmannäyttelyistä.


 

 

tuomas kujala

Tuoteryhmäjohtaja, Atria

Tuomas Kujala työskentee Atria Suomessa tuoteryhmäjohtajana. Tuomas tuli Atrialle vuonna 2007 Atria Trainee-ohjelman kautta, eikä ole katunut päivääkään! Koulutukseltaan Tuomas on kauppatieteen maisteri. Työssään hän vastaa Atrian tuoteryhmäjohtamisesta koskien kaikkia myyntikanavia kotimaassa ja viennissä.



mArk wiltshear

Co-Founder and Project Manager, Xport

Xport provides a range of services that helps our customers approach export markets in small, manageable steps. We work to grow export sales for our customers by taking-on the tasks of an export manager: market research, partner searches, preparing to exhibit at international trade shows and ongoing sales management. In addition, we offer various training sessions, such as, Preparing to Export, Developing an Overseas Network, Understanding Export Documentation, English Sales Pitch, and English Conversation.


 

TOBIAS DAHLBERG

Founder and CEO, Wonder Inc.
 

Tobias is an entrepreneur and strategist in the field of design, innovation and branding. He is the founder of Wonder, a strategic design and innovation consultancy that helps companies innovate and grow their businesses. He has worked for companies and brands such as Iittala, Fazer, Fiskars, Paulig, Marimekko, Halti, Altia and The Coca-Cola Company. His work has been featured in international publications such as Wallpaper Magazine, Business Insider, Centurion Magazine and Conde Nast Traveller.




 

kImmo wihinen

Manager, Industrial Design & User Experience, Valtra Inc 


Kimmo Wihinen is head of Industrial Design and User Experience at Valtra, which is part of one of the largest agricultural companies in the world - AGCO Corporation. He has very cross-disciplinary background and he feels at home while surfing between industrial design, product development and marketing. 

 

 



 

kImmo siukola

Asiantuntija, WellWorks Oy

Kimmo Siukola on mobiilisovellusten ja NFC-lähitunnistustekniikan mahdollisuuksista innostunut maatalon poika Alavudelta. Viime aikoina Kimmo on tehnyt tiivistä kehitystyötä maatilayrittäjien kanssa tiedonhallinnan parantamiseksi. Yhteistyön tuloksena on syntynyt oikeisiin tarpeisiin räätälöityjä, nykytekniikkaa tehokkaasti hyödyntäviä ratkaisuja maatilojen arkeen.

 

 

 


 

HARRI JUNTUNEN

Founder,  "Adapt"

Harri toimii liiketoiminnan sekä tuotekehityksen asiantuntijana. Juntusen pääosaamisalue on liiketoimintaprosessien ja tuotteen elinkaaren hallinnan tehostaminen sekä automatisointi tietojärjestelmillä. Data on Harrin polttoainetta ja ilmiönä valtaisan mahtava. Hän tutustui vuoden 2016 Food Business Summitissa agrobiotalouden maailmaan ja onkin tehnyt siitä pitäen töitä konseptin eteen, joka julkistetaan tulevassa FBS:ssä.

 

 

mIkko ahokas

Co- Founder ja hallituksen puheenjohtaja, Sangen ja Tornion Panimo
 

Mikolla on  laaja kokemus ja osaaminen biotalouden kentästä. Hän on mm. energiayhtiö St1 Biofuels Oy:n perustajajäsen työskennellen teknisenä johtajana ja vastaten uudenlaisen jätteestä etanoliksi -konseptin ja prosessin muodostamisesta. Mikko uskoo, että tiede ja innovatiiviset teknologiat näyttelevät pääosaa tulevaisuuden biotalouden ja ruokasektorin kehityksessä. Se miten tämä sovelletaan panimoteollisuuteen, kuullaan kesän Food Business Summitissa.

 

 

 

mAarit hellstedt

Tutkija, Luonnonvarakeskus

 

Maarit Hellstedt työskentelee vanhempana tutkijana Luonnonvarakeskuksen Vihreän teknologian yksikössä. Hänen tutkimuksensa keskittyvät kotieläintuotantorakentamiseen ja -tuotantoteknologiaan sekä kotieläintuotannon ympäristövaikutuksiin, erityisesti lannan käsittelyyn ja varastointiin ja parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamiseen ympäristönsuojelussa.

 

 

 

 

Antti heino

Teknologiapäällikkö, Valio Oy

Antti Heino on Valio Oy:n teknologiatutkimuksen teknologiapäällikkö ja vastaa erotus- ja tuotantoteknologioi-den tutkimuksesta. Heino on toiminut erotusteknologioiden tutkijana ja ollut kehittämässä maitotuotteiden prosessointia vuodesta 2002. Hän on lisäksi osallistunut maidontuotantoketjun ja maidonjalostuksen strategisiin projekteihin. 

 

 

 

 

 

sAri peltonen

Johtava asiantuntija, ProAgria

Sari Peltonen toimii johtavana asiantuntijana ProAgria Keskusten Liitossa. Hänen koulutuksensa on maatalous-metsätieteiden tohtori (MMT).  Sari Peltosella on kokemusta maatalousalalta ja maatalouden neuvonta-alalta lähes 20 vuoden ajalta ja sen perusteella hän tuntee syvällisesti maatalouden toimintaympäristön. Hän on selvittänyt maatilayrittäjien osaamiseen ja taloudellisen kannattavuuden parantamiseen liittyviä tekijöitä osana maaseudun neuvonnan kehittämistyötä ja tietopankkiaineistojen analysointia. Lisäksi Sari hakee koko ajan uusia ja mielenkiintoisia asioita suomalaisen kasvintuotannon kehittämiseksi.



 

 

 



 

 

 


Seuraa tapahtumaamme myös sosiaalisessa mediassa
 

 

      

 

 

Food Business Summit edistää agrobiotalouden kehittämistyötä Etelä-Pohjanmaalla. Into Seinäjoki Oy:n kanssa tapahtumaa toteuttavat yhteistyössä mm. Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti , Xport,  Foodwest, Luonnonvarakeskus ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tapahtuman toteutuksessa mukana mm. Food Summit, Food Bait, AB Seinäjoki, Ruokaprovinssi sekä Ruokajärjestelmien uudet digitaaliset ratkaisut -hankkeet. 

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille. 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito